Instrukcja technologiczna zaparzania kawy i herbaty
Opis
Instrukcja technologiczna zaparzania kawy i herbaty
We wszystkich lokalach gastronomicznych serwujących ciepłe napoje powinna znajdować się instrukcja technologiczna zaparzania kawy i herbaty, które mogą być przyrządzane w ekspresach, zaparzaczkach lub w sposób tradycyjny. Tablica informacyjne określa wszystkie potrzebne dla pracowników informacje dotyczące optymalnej temperatury parzenia, obsługi urządzeń oraz środków ostrożności. Znak BHP powinien zatem znajdować się na stanowisku pracy związanym z przygotowywaniem ciepłych napojów, w miejscu widocznym dla całego personelu.
Instrukcja technologiczna zaparzania kawy i herbaty to jedna z częściej stosowanych tablic BHP w kawiarniach i restauracjach. Prawidłowe oznakowanie lokali gastronomicznych związane jest z wymogami prawnymi i podlega kontrolom przez organy nadzoru. Zawieszając nasz piktogram BHP w pomieszczeniu kuchennym, można wykluczyć nieprawidłowości oraz zbudować świadomość zasad bezpieczeństwa i higieny wśród pracowników. Oferujemy uniwersalny format 24,5 cm x 35 cm.