Instrukcja BHP przy obsłudze stołu podgrzewczego
Opis
Instrukcja BHP przy obsłudze stołu podgrzewczego
Stół podgrzewczy służy do podtrzymywania temperatury talerzy. Źródłem ciepła w urządzeniu jest grzejnik umieszczony najczęściej w bocznej ściance. Dzięki perforowanym powierzchniom ścian w urządzeniu zachowana jest cyrkulacja powietrza. Stoły podgrzewcze najczęściej wykonywane są za stali nierdzewnej. Szereg niezbędnych informacji z zakresu prawidłowej obsługi maszyny zawiera instrukcja BHP przy obsłudze stołu podgrzewczego, którą należy umieścić w niewielkiej odległości od urządzenia. Tablica BHP wskazuje na procedury związane z serwisem, czyszczeniem i konserwacja stołu.
Obsługa profesjonalnego sprzętu gastronomicznego związana jest często z ryzykiem oparzenia na skutek kontaktu z nagrzanymi elementami. Instrukcja BHP przy obsłudze stołu podgrzewczego określa prawidłowy sposób wykonywania prac oraz wskazuje na niezbędne środki ochrony osobistej. Piktogram BHP powstał na podstawie specyfikacji technicznej sprzętu oraz profesjonalnej analizy czynników niebezpiecznych. Oferujemy format 24,5 cm x 35 cm.