Instrukcja BHP przy obsłudze frytkownicy
Opis
Instrukcja BHP przy obsłudze frytkownicy
Frytkownica służy do przygotowywania frytek w gorącym oleju w sposób zautomatyzowany. Jest to urządzenie elektryczne, które znacznie przyspiesza i ułatwia pracę. Przy stanowisku pracy związanym z wypiekiem frytek musi się znaleźć instrukcja BHP przy obsłudze frytkownicy, ponieważ wskazuje ona na bezpieczny sposób obsługi sprzętu elektrycznego. Tablica ostrzegawcza zawiera szereg niezbędnych dla pracowników informacji, powinna być zatem umieszczona w miejscu widocznym i łatwo dostępnym.
Obsługa frytkownicy związana jest z ryzykiem porażenia prądem oraz poparzenia na skutek kontaktu z gorącym olejem. Pracownik obsługujący urządzenia elektryczne powinien stosować środki ostrożności. Instrukcja BHP przy obsłudze frytkownicy informuje o prawidłowej ścieżce postępowania w razie usterki lub wypadku oraz wskazuje na procedury związane z serwisowaniem i konserwacja sprzętu. Oferowana tabliczka bezpieczeństwa spełnia wszystkie surowe normy względem wyposażenia stanowiska pracy w branży gastronomicznej.