Instrukcja BHP mycia i dezynfekcji pomieszczeń magazynowych(w zakładzie produkcji spożywczej)
Opis
Instrukcja BHP mycia i dezynfekcji pomieszczeń magazynowych(w zakładzie produkcji spożywczej)
Pomieszczenia magazynowe znajdujące się na terenie przedsiębiorstw produkujących żywność podlegają ścisłym zasadom zachowania czystości oraz zapobieganiu pojawienia się szkodników magazynowych i insektów. Procedury prawidłowego wykonywania prac porządkowych określa instrukcja BHP mycia i dezynfekcji pomieszczeń magazynowych, którą należy umieścić w widocznym miejscu w pomieszczeniu przeznaczonym do przechowywania produktów żywnościowych. Tablica informacyjna zawiera opis wymogów opracowanych na podstawie obowiązujących norm sanitarnych.
Instrukcja BHP mycia i dezynfekcji pomieszczeń magazynowych wskazuje na właściwy sposób korzystania z substancji czyszczących, określa metodę dezynfekcji powierzchni mających bezpośredni kontakt z żywnością oraz opisuje schemat postępowania w razie pojawienia się szkodników. Pomieszczenia magazynowe należy nadzorować i kontrolować pod kątem wystąpienia grzybów lub pleśni. Oferowany piktogram BHP wykonany jest z wytrzymałych materiałów, a nadruk charakteryzuje się wysoką trwałością.