Instrukcja BHP zachowania higieny osobistej pracowników w przemyśle spożywczym
Opis
Instrukcja BHP zachowania higieny osobistej pracowników w przemyśle spożywczym
Higiena w przemyśle spożywczym to jeden z priorytetów i wyznaczników jakości przedsiębiorstwa. Surowe normy i rygorystyczne zasady obowiązujące wszystkich pracowników sektora spożywczego opisuje instrukcja BHP zachowania higieny osobistej pracowników w przemyśle spożywczym, która powinna znajdować się w każdym zakładzie pracy związanym z przetwórstwem żywności. Tablice BHP dla gastronomii zawierają szereg ważnych informacji dla pracowników, których przestrzeganie jest weryfikowane przez organy nadzoru.
Instrukcja BHP zachowania higieny osobistej pracowników w przemyśle spożywczym powstała w oparciu o obowiązujące akty prawne i rozporządzenia. Określa dopuszczalne substancje do mycia i dezynfekcji oraz wskazuje na wymagane certyfikaty. Piktogram BHP powinien znajdować się w każdym pomieszczeniu socjalnym, w miejscu widocznym dla wszystkich pracowników. Oferowana tablica informacyjna ma format 24,5 cm x 35 cm. Dzięki zastosowaniu wysokiej jakości materiałów znak BHP jest wytrzymały, a nadruk trwały i czytelny.