Instrukcja BHP przy obsłudze maszyny wieloczynnościowej gastronomicznej
Opis
Instrukcja BHP przy obsłudze maszyny wieloczynnościowej gastronomicznej
Gastronomiczna maszyna wieloczynnościowa składa się z napędu wieloczynnościowego oraz szeregu przystawek, które odpowiadają za funkcjonalność urządzenia. Najczęściej spotykane końcówki to przystawka do mielenia kawy, przecierania zup, krojenia chleba i wędlin oraz ubijania piany. Szerokie możliwości użycia maszyny wpływają na jej dużą popularność. W każdym punkcie gastronomicznym obsługującym urządzenie musi znajdować się instrukcja BHP przy obsłudze maszyny wieloczynnościowej gastronomicznej, która określa prawidłowy sposób jej obsługi. Tablica BHP powinna być zawieszona w niewielkiej odległości od maszyny.
Pracownicy sektora gastronomicznego są zobowiązani do przestrzegania instrukcji bezpieczeństwa z zakresu prawidłowej obsługi sprzętu. Ze względu na występowanie czynników niebezpiecznych muszą posiadać środki ochrony osobistej. Oferowana instrukcja BHP przy obsłudze maszyny wieloczynnościowej gastronomicznej wskazuje na schemat postępowania w razie wypadku oraz określa normy bezpieczeństwa. Tablica BHP dostępna jest w formacie 24,5 cm x 35 cm.