Instrukcja BHP przy obsłudze elektrycznych pieców piekarniczych
Opis
Instrukcja BHP przy obsłudze elektrycznych pieców piekarniczych
Elektryczne piece piekarnicze zyskują na popularności ze względu na funkcjonalność i kompaktowy rozmiar. Ich zaletą jest również modułowa budowa, dzięki której usterka nie powoduje zatrzymania prac a jedynie ich spowolnienie. System grzewczy w piecu elektrycznym to ceramiczna lub metalowa grzałka z możliwością regulacji, co sprawia, że w tym samym czasie mogą być wypiekane różne produkty. Używając tego typu urządzenia w piekarni, należy pamiętać, aby instrukcja BHP przy obsłudze elektrycznych pieców piekarniczych znalazła się w widocznym miejscu w niewielkiej odległości od pieca. Na tablicy BHP znajdują się ważne informacje odnośnie użytkowania i serwisowania sprzętu.
Instrukcja BHP przy obsłudze elektrycznych pieców piekarniczych określa czynniki mogące spowodować wypadek podczas wypieku oraz wskazuje na obligatoryjne czynności, które należy wykonać, przygotowując stanowisko pracy. Wskazuje też na wymagania, jakie należy spełnić, aby móc obsługiwać sprzęt do wypieków. Oferowany piktogram BHP charakteryzuje się odpornością i trwałością nadruku.