Instrukcja BHP przy obsłudze opiekacza - grilla gazowego
Opis
Instrukcja BHP przy obsłudze opiekacza - grilla gazowego
Opiekacz gazowy jest często stosowanym w gastronomii urządzeniem, popularnym zwłaszcza w miejscach serwujących potrawy z grilla. Grille wykonane są najczęściej ze stali chromowanej, a niektóre modele posiadają specjalną patelnię z otworami. Płynna regulacja pozwala dopasować odpowiedni poziom wysmażenia potrawy. Instrukcja BHP przy obsłudze opiekacza - grilla gazowego wskazuje na bezpieczny sposób obsługi sprzętu oraz określa ścieżkę postępowania w razie wypadku lub usterki. Tablica BHP powinna być zawieszona w widocznym miejscu, co sprawi, że praca będzie przebiegać płynnie i bezawaryjnie.
Czynniki niebezpieczne występujące przy obsłudze opiekacza to głównie możliwość poparzenia na skutek kontaktu z nagrzanymi elementami lub gorącymi potrawami. Pracownicy muszą zatem posiadać odzież ochronną, taka jak fartuchy, czepki, rękawice i obuwie antypoślizgowe. Oferowana instrukcja BHP przy obsłudze opiekacza - grilla gazowego wykonana jest z trwałych materiałów, a treść jest odpowiednio czytelna. Piktogram BHP ma format 24,5 cm x 35 cm.