Znaki BHP - Znaki Ewakuacyjne, Znaki bezpieczeństwa, Instrukcje BHP
Szukaj odmian i synonimów: np tytoń, tytoniu, papieros

img

Pomoc i zamówienia
732 987 112 | biuro@znaki-bhp.pl

Instrukcja BHP przy obsłudze urządzeń w zakładach gastronomicznych

Ocena: 0
Producent: TDC
Kod produktu: IAO11
Opakowanie:
img Wysyłka: 5-7 dni roboczych
Waga:
Liczba sztuk
Cena:
brutto: 12,24 zł 12.24 |
netto: 9,95 zł

Opis

Instrukcja BHP przy obsłudze urządzeń w zakładach gastronomicznych

Zakłady gastronomiczne znaczną część pracy opierają na specjalistycznych maszynach i urządzeniach, które ułatwiają i przyspieszają proces przygotowywania produktów spożywczych. Ważne jest zatem, aby w każdym przedsiębiorstwie znajdowała się instrukcja BHP przy obsłudze urządzeń w zakładach gastronomicznych, która określa prawidłowy sposób prac związanych z obsługą urządzeń i przetwarzaniem żywności. Tablice BHP dla gastronomii są wymagane przez organy nadzoru i tworzone na podstawie branżowych analiz ryzyka.

Najpopularniejsze urządzania w zakładach gastronomicznych to kotły warzelne, piece elektryczne i gazowe, piekarniki, patelnie elektryczne oraz frytkownice. Najczęstszą przyczyną wypadków jest porażenie prądem, poparzenie lub upadek na skutek pośliźnięcia się. Ważne jest zatem stosowanie odzieży ochronnej oraz zawieszenie tabliczek bezpieczeństwa w widocznym miejscu. Oferowana instrukcja BHP przy obsłudze urządzeń w zakładach gastronomicznych musi znajdować się w każdym pomieszczeniu, w którym obsługiwany jest specjalistyczny sprzęt gastronomiczny.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl