Instrukcja BHP zachowania higieny osobistej pracowników w punktach małej gastronomii
Opis
Instrukcja BHP zachowania higieny osobistej pracowników w punktach małej gastronomii
Do kategorii małej gastronomii należą bary szybkiej obsługi, przydrożne zajazdy i małe pizzerie. Podstawowe zasady pracy określa instrukcja BHP zachowania higieny osobistej pracowników w punktach małej gastronomii, która powinna znajdować się w każdym punkcie serwującym szybkie przekąski. Pracownicy zobligowani są do znajomości zasad opisywanych na tablicach BHP oraz używania fartuchów, czepków, rękawiczek i obuwia antypoślizgowego. Ważne jest, aby personel miał stały dostęp do środków czystości i znał zasady stosowania płynów czyszczących.
Instrukcja BHP zachowania higieny osobistej pracowników w punktach małej gastronomii powstał w oparciu o obowiązujące akty prawne i rozporządzenia, których stosowanie podlega weryfikacjom przez organy nadzoru. Trzeba pamiętać o regularnym sprawdzaniu znajomości oraz stosowania zasad higieny wśród pracowników, w czym pomogą tablice informacyjne rozwieszone na terenie całego zakładu. Oferujemy znak BHP wykonany z wytrzymałego materiału, charakteryzujący się wysoką wytrzymałością nadruku. Nasz piktogram BHP ma format 24,5 cm x 35 cm.