Instrukcja BHP zachowania higieny osobistej pracowników w ubojni i masarni
Opis
Instrukcja BHP zachowania higieny osobistej pracowników w ubojni i masarni
Masarnie i ubojnie jako przedsiębiorstwa produkujące żywność podlegają określonym zasadom higieny. Pracownicy powinni znać i stosować zalecenia zawarte w instrukcji BHP zachowania higieny osobistej pracowników w ubojni i masarni, która powstała w oparciu o obowiązujące akty prawne. Tablica BHP określa zasady mycia i dezynfekcji rąk oraz określa substancje dopuszczalne do użytku w zakładzie. Należy ją umieścić w dostępnym dla wszystkich pracowników miejscu.
Piktogramy BHP dla gastronomii określają szereg zasad, których przestrzeganie jest weryfikowane przez organy nadzoru. Wskazują na konieczność stosowania środków ochrony osobistej oraz opisują zasady mycia i dezynfekcji rąk. Każde przedsiębiorstwo z sektora spożywczego powinno zastosować odpowiednie do profilu działalności znaki BHP, które należy rozmieścić na terenie całej hali w sposób adekwatny do wykonywanych prac. Oferowana instrukcja BHP zachowania higieny osobistej pracowników w ubojni i masarni opisuje priorytetowe kwestie obowiązujące wszystkich pracowników.