Instrukcja BHP przy obsłudze wywrotnicy podnoszącej wózki z ciastem
Opis
Instrukcja BHP przy obsłudze wywrotnicy podnoszącej wózki z ciastem
Wywrotnice używane są do podnoszenia i przenoszenia pojemników z masą cukierniczą. Instrukcja BHP przy obsłudze wywrotnicy podnoszącej wózki z ciastem musi znajdować się w widocznym miejscu w każdej piekarni używającej na co dzień wywrotnicy. Tablica BHP powstała w oparciu o rzetelną analizę ryzyka i zawiera wszystkie potrzebne dla pracowników informacje i ostrzeżenia z zakresu bezpiecznego wykonywania prac.
Zagrożenia, które występują podczas obsługi wywrotnicy to możliwość porażenia prądem, uderzenia przez dzieże oraz poparzenia przez gorącą masę cukierniczą. Ważne jest zatem, aby pracownicy stosowali środki ochrony osobistej, takie jak fartuch ochronny, czepek, rękawiczki i buty antypoślizgowe. Instrukcja BHP przy obsłudze wywrotnicy podnoszącej wózki z ciastem w jasny i prosty sposób przypomina o istniejących czynnikach niebezpiecznych. Nasz piktogram BHP wykonany został z dobrej jakości materiału i charakteryzuje się trwałością nadruku.