Instrukcja BHP - Technika mycia i dezynfekcji rąk
Opis
Instrukcja BHP - Technika mycia i dezynfekcji rąk
Pracownicy zakładów sektora spożywczego szczególną uwagę powinni poświęcić kwestiom zachowania czystości, które wpływają na jakość wytwarzanych produktów. W każdym pomieszczeniu socjalnym i toalecie należy zawiesić instrukcję BHP - technika mycia i dezynfekcji rąk, dzięki której świadomość podstaw higieny wśród pracowników znacząco wzrośnie. Należy zadbać o stały dostęp do środków myjących i bieżącej ciepłej wody. Tablica BHP powstała na podstawie kluczowych wymogów sanitarnych.
Przestrzeganie zasad higieny w zakładzie podlega weryfikacji przez Państwową Inspekcję Sanitarną. W dostosowaniu przedsiębiorstwa do obowiązujących wytycznych pomogą znaki BHP dla gastronomii, określające wymagania i procedury w kontekście czystości. Instrukcja BHP - technika mycia i dezynfekcji rąk jest jedną z podstawowych tablic informacyjnych. Zawiera czytelną i prostą instrukcję dotyczącą stosowania środków myjących i dezynfekujących. Wskazuje też na najbardziej zalecaną metodę mycia dłoni. Oferujemy format 24,5 cm x 35 cm.